Копати восени чи відкласти на весну: який ґрунт потрібно перекопати у жовтні, а який "відпочиває" до наступного року

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Час для перекопування землі. фото: Freepik

Після збирання врожаю на городників чекає захопливе завдання - перекопати ділянку

Думки городників розділилися з приводу правильного часу перекопування землі. Одні вважають, що перекопати варто після збирання урожаю, а інші - дати землі відпочити до весни та посадити щось на зиму.

Час перекопування ґрунту залежить від самого ґрунту. Головне, зробити це до заморозків, у період з вересня до листопада, радить канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для початку потрібно ретельно вивчити ваш тип ґрунту на городі. А тоді значно легше буде прийняти правильне рішення щодо перекопування.

Кому доведеться копати осінню

У дачників, в яких у власності ділянки з щільними глинистими ґрунтами матимуть веселу “розвагу”. Їм таки доведеться перекопувати землю, щоб покращити якість свого ґрунту.

Під час перекопування важливо закопати всередину максимально багато органіки: листя, трави, перегною, бур'янів, бадилля культурних рослин і компост. Це потрібно, щоб земля була пухкою.

Хто не буде копати

Дуже пощастило власникам пухкого та піщаного ґрунту. Копати не доведеться, проте варто очистити ділянку та посадити сидерати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що потрібно внести у землю під час перекопування. Це потрібно для отримання велетенського урожаю.