Як обрати гарну спаржу і не викинути гроші на вітер: чітка інструкція

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

seeds.org.ua / Як обирати спаржу

Повна інструкція з підготовки спаржі

Ми розповідали, навіщо додавати оцет до меду. Тепер ділимось порадами, яікі допоможуть вам вдало обрати спаржу для приготування.

Спаржа - чудовий весняний делікатес. Вона соковита, корисна та низькокалорійна рослина, яку ви приготуєте за кілька хвилин. Разом із ”24 каналом” розповідаємо, що потрібно знати про вибір, зберігання, приготування та вживання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно вибрати спаржу

  • Незалежно від кольору (зелена, біла, фіолетова) спаржа має однаковий смак (біла трохи солодша, але різниця не суттєва).

  • Для приготування обирайте короткі та товсті паростки, для салатів та вживання сирою - тонші.

  • Стебло повинне бути пружним, цільним, без ушкоджень. Головка - закрита, щільна. Якщо суцвіття вже розкривається, цю спаржу краще вжити якомога швидше або не купувати її.

Чи потрібно чистити спаржу?

Перевірте нігтем щільність шкірки, починаючи з нижньої третини. Якщо ніготь легко прориває верхню плівку, чистити не потрібно. Якщо шкірка тверда, очистіть її овочерізкою, зрізаючи лише верхній шар. У ресторанах шеф-кухарі часто залишають лише верхню третину, а решту чистять ножем.

Як зрізати низ стебла спаржі

Поставте ніж на 1 см від зрізу. Натисніть на ніж. Якщо лезо не продавлюється, пересуньте його на 0,5 см далі і повторіть. Коли лезо продавлюється, відріжте цю частину. Можна також орієнтуватися на колір: у зеленої спаржі неїстівна частина зазвичай білого кольору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таку спаржу можна сміливо готувати. Також ми розповідали, чому моряки в давнину боялись брати на борт банани.