Як різати цибулю і не плакати: три методи, які реально працюють

Їжа
635

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

One.ua / Як різати і не плакати

Більше жодних сліз

Ми розповідали, на що варто дивитись під час купівлі яєць. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вам уникнути сліз під час нарізання цибулі.

Під час нарізки цього овочу виділяються речовини, які провокують потік сліз. Але цибуля - це складова більшості страв, тож без неї не обійтись. Є прості хитрощі, які допомагають уникнути проблеми. Розповідаємо про них разом із Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Замочіть цибулю

Перед тим, як нарізати, на 30 хвилин покладіть почищені цибулини в миски з холодною водою. Після цього можна починати різати - сліз не буде. Якщо на це немає часу, то у воді слід змочити ніж та дошку та руки. 

Морозилка

Перед початком нарізки почистіть цибулю. Покладіть її в морозильну камеру на 15 хвилин. Зниження температури у волокнах цибулі уповільнить всі хімічні реакції, а з ними й ті, що змушують вас плакати.

Сіль

Обробну дошку перед нарізанням слід посипати сіллю. Сіль вбере сік, і речовини з цибулі не будуть в такій кількості виділятися у повітря. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так можна захистити себе від даремних сліз. Також ми розповідали, скільки насправді може стояти в холодильнику готовий борщ.