Одна помилка повністю “вбиває” смак кави: перевірте, чи ви так не робите

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Від цього псується смак напою. Фото: ШІ

Температура має важливе значення

Кава – це не просто напій, її приготування і вживання - цілий ритуал. Є чимало нюансів, які впливають на смак готового напою та задоволення від нього. Ми розповідали, які інгредієнти можуть покращити смак кави. Тепер розповімо, як одна проста помилка може повністю його зіпсувати.

Це стосується температури заварювання кави. Якщо для напою, приготованого в кавомашині чи джезві, це не дуже актуально, то для розчинної кави або просто меленої, яку заливають водою в чашці, це має велике значення. “Хочу” розповідає про це детальніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому окріп – не найкращий друг для кави?

Занадто висока температура води активізує в каві гіркі речовини – таніни. Напій стає менш приємним на смак. Аромат теж страждає, адже гаряча вода знищує його тонкі відтінки та нюанси. 

Оптимальна температура для заварювання розчинної кави – близько 85-90 градусів Цельсія. Така вода дозволяє максимально розкрити смакові якості кави, не роблячи її гіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож навіть така дрібниця, як температура заварювання, має вирішальний смак для напою. Також ми розповідали про найбільші помилки у приготуванні квашеної капусти.