Нектар богів: чотири легенди про походження кави, яких ви не знали

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Міти про ароматний напій. Фото: ШІ

Чотири легенди про каву

Кава давно відома людству. Одним із найдавніших способів заварювання вважається кава по-східному. Легенд і таємниць, пов’язаних з нею, теж чимало.

Історія знає чотири основні легенди про походження кави. Розповідаємо про них разом із photo-lviv.in.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Легенда про Кальді

Пастух Кальді випадково відкрив секрет бадьорості, помітивши, як його кози стають бадьоріші після того, як наїлись ягід з незвичайного дерева. Чи це було божественне одкровення, чи просте спостережливість?

Чарівний еліксир шейха Омара

За іншою легендою, Шейх Омар, шукаючи ліки від усіх хвороб, наткнувся на дивовижне дерево з червоними ягодами. Відвар з його плодів став його секретною зброєю проти хвороб, а пізніше – легендарним напоєм.

Дар Архангела Гавриїла

За давньою мусульманською легендою, саме Архангел Гавриїл подарував пророку Магомету чашу з чудодійним напоєм. Як переказує історія, напій повернув йому сили і допоміг здолати ворогів. 

Мокко: історія дивовижного порятунку

Арабського шейха разом з усіма його людьми в якості покарання вигнали в пустелю для повільної смерті. Однак вони вижили, адже кип’ятили зерна кавового дерева. Жителі сусіднього села Мокко, дізнавшись про цей порятунок, почали вважати це релігійним знаком. З тих пір напій на основі кави носить назву “мокко”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вірити у ці перекази чи ні - справа ваша. Однак це не заважає вам смакувати благородний напій. До речі, ми розповідали, яка маленька помилка може зіпсувати смак кави.