Навіщо кавомани кладуть каву в морозилку: як це вплине на смак

Їжа
504

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Секрет ароматної кави. Фото: ШІ

Цікавий спосіб зберігання

Фанати кави знають чимало тонкощів щодо її заварювання. Ми розповідали, яка помилка може повністю зіпсувати смак напою. Тепер ділимось цікавою порадою щодо її зберігання.

А ви знали, що каву в зернах можна класти в морозилку? Які це дає переваги і чи не псує смак напою, розповідаємо разом із home-barista.com. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо класти каву в морозильну камеру?

Свіжообсмажена кава має насичений аромат і смак. Втім, з часом вона втрачає свої властивості, стає гіркою та втрачає пінку.Багато кавоманів заморожують каву, щоб зберегти її свіжість надовго. Наукових досліджень на цю тему немає, однак кавомани активно експериментують, щоб знайти найкращий спосіб зберігання зерен.

Що показали експерименти?

Було проведено дегустацію кави, яка зберігалася в морозилці протягом 4-8 тижнів, та свіжої кави. Результати показали, що більшість дегустаторів не помітили значної різниці у смаку. Між тим, в морозильній камері зерна зберігають всі відтінки смаку, яку має свіжообсмажена кава.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заморожування може бути корисним для зберігання кави протягом тривалого часу, особливо якщо у вас немає можливості регулярно купувати свіжу. Також ми розповідали чотири легенди про походження цього ароматного напою.