Цей оцет зіпсує вам всю консервацію: бачите це на пляшці - нізащо не беріть

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Який оцет використовувати. Фото: ШІ

Який оцет вибрати для закруток

У розпалі сезон закруток і заготівель. Ми розповідали, які сезонні продукти можна заморозити просто зараз. Тепер поділимось важливою інформацією, яка не дасть вам зіпсувати консервацію.

Дуже важливо правильно обрати оцет. Разом із ukr.media розберемося, який оцет підійде для консервації, а який краще залишити для салатів. Йдеться про його кислотність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому важлива кислотність оцту?

Від відсотка кислотності залежить здатність оцту пригнічувати ріст бактерій. Саме завдяки кислоті консервовані продукти можуть зберігатися тривалий час. Тому так важливо обирати оцет з достатньо високим рівнем кислотності.

Який оцет підійде для закруток?

Для консервації використовуйте оцет з кислотністю не менше 5-6%. В ідеалі - 9%. Крім традиційного білого оцту, можна використовувати яблучний, винний, рисовий або оцет з білого вина. Головне, щоб вони відповідали вимогам щодо кислотності.

Чому не підходить оцет 4%?

Оцет з кислотністю 4% недостатньо кислий, щоб забезпечити безпечне зберігання консервованих продуктів. Використання такого оцту може призвести до псування закруток. Якщо ви, не знаючи про це, вже зробили закрутки з оцтом 4%, їх необхідно зберігати в холодильнику і спожити протягом найближчих днів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильно обраний оцет – запорука успішної консервації. Також ми розповідали, які помилки призводять до того, що квашена капуста псується.