Помилки, через які шашлик стає катастрофою: чому риба розвалюється просто на грилі

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

24 канал / Як смачно приготувати рибу на грилі

Так рибка точно буде смачною

Ми розповідали, як приготувати особливо смачну картопельку на гарнір. Тепер ділимось лайфхаками для приготування особливо смачної риби на грилі.

Під час її приготування багато хто робить помилки, через які продукт стає сухим, несмачним або розпадається. Разом із NV розповідаємо про 5 найпоширеніших помилок, яких слід уникати, щоб приготувати ідеальну рибу на грилі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нехтування підготовкою

Незалежно від того, чи будете ви маринувати рибу, чи просто натирати спеціями, попередня підготовка – це ключ до її соковитості та смаку. Найпростіший варіант – це маринад з оливкової олії, солі, лимона та трав. Але не бійтеся експериментувати з більш складними рецептами, наприклад, з цитрусовими маринадами.

Приготування на брудному грилі

Залишки їжі з попереднього приготування на решітках гриля можуть надати рибі неприємний присмак. Тому перед приготуванням риби ретельно очистіть решітки, особливо якщо ви готуєте на вугіллі.

Неправильне змащення та розігрів гриля

Як і при приготуванні в духовці, гриль потрібно розігріти перед використанням. Це гарантує, що риба буде рівномірно просмажена. За 10 хвилин до приготування змастіть решітки олією з високою точкою димлення, щоб риба не прилипала.

Занадто ранній початок готування

Якщо ви покладете рибу на гриль занадто рано, вона може висохнути або нерівномірно приготуватися. Дочекайтеся, коли гриль буде повністю розігрітий, а потім розмістіть рибу на ньому.

Нехтування шкірою

Якщо ви готуєте рибу з шкірою, спочатку смажте її шкірою вниз. Це допоможе їй зберегти форму та не прилипнути до решіток. Переверніть рибу лише ближче до кінця приготування, щоб отримати хрустку та ароматну шкірку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуючи ці прості поради, ви зможете приготувати на грилі ідеально соковиту, ароматну та смачну рибу. Також ми розповідали, що можна додати до борщу для кращого смаку.