Елементарний лайфхак від хитрих господинь: чим змастити кришки, щоб консервація зберігалась ідеально

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Як зберегти консервацію надовго. Фото: 24 канал

Трюк для вдалих закруток

Активно триває процес консервації та заготівель на зиму. Ми розповідали, якою є ідеальна пропорція солі для квашеної капусти. Тепер ділимось цікавим лайфхаком для консервації.

Хто б міг подумати, що звичайна гірчиця може стати справжнім помічником на кухні? Цей незвичайний лайфхак допоможе зберегти смак і аромат ваших домашніх заготовок набагато довше. Про нього розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як використати гірчицю для консервації

Гірчиця має природні антибактеріальні властивості. Саме тому вона може захистити ваші домашні заготівлі від псування. Є два основні способи:

Обробка кришок - перед тим як закрити банку з консервацією, змастіть внутрішню частину кришки тонким шаром гірчиці. Це створить додатковий бар’єр для бактерій і допоможе зберегти герметичність.

Додавання гірчиці в банку - якщо ви не проти при цьому додати пікантності вашим заготівкам, покладіть невелику ложку гірчиці безпосередньо в банку - в межах розсолу. Гірчиця не тільки продовжить термін зберігання, але й додасть консервації неповторного смаку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цим простим трюком ваша консервація буде зберігатись ідеально. Також ми розповідали, які помилки призводять до того, що у вас псується квашена капуста.