Квасоля звариться швидко навіть без замочування: що потрібно додати у воду

Кулінарні підказки
1 225

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Секрет швидкого приготування квасолі. Фото: РБК-Україна

Секрети швидкого приготування квасолі

Ми розповідали, як приготувати котлети соковитими. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який може виручити вас, якщо потрібно приготувати квасолю і зробити це швидко.

Зазвичай на приготування квасолі йде багато часу, адже її потрібно замочувати. Однак є кілька трюків, які дозволять зварити цей продукт без попереднього замочування. “Хочу” розповідає про це.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як прискорити приготування квасолі?

Варіння з цукром

Просто покладіть чайну ложку цукру до каструлі, у якій вариться квасоля. Цукор допомагає пом'якшити оболонку квасолі і скоротити час варіння.

Використання соди

Харчова сода також сприяє швидкому розм'якшенню квасолі. Ретельно промийте квасолю та викладіть її у каструлю. Залийте водою та додайте ложку соди. Це прискорить час приготування.

Скороварка

Звісно, це не зовсім лайфхак. Однак, якщо у вас десь покривається пилом скороварка, це гарна нагода її використати. У скороварці квасоля звариться ще швидше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Незважаючи на те, що ці способи дозволяють швидко приготувати квасолю, замочування залишається найкращим варіантом для збереження всіх корисних речовин. Також ми розповідали, як швидко почистити кілька кілограмів помідорів.