Кам'яна, йодована чи гімалайська? Яка сіль найкраща для засолювання капусти

Кулінарні підказки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Для квашення капусти треба брати правильну сіль. Фото: shuba.life

Щоб капуста була соковою і гарно хрумтіла важливо брати правильну сіль

Процес квашення капусти простий і не потребує особливих вмінь. Кожна господиня має власний рецепт приготування: без додатків, з яблуками чи ягодами, але зіпсувати смак можна сортом капусти, який не підходить для соління чи неправильною сіллю.

Люди, які щороку квасять капусту добре знають, яку сіль треба брати. Адже багато людей полюбляють експериментувати і ризикують припуститися помилки, яка погіршить смак і зіпсує продукт, розповідає канал Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яку сіль брати для засолювання капусти

Найкраще брати звичайну харчову сіль без зайвих домішок. Йодована, сванська чи гімалайська та інші варіанти лише зіпсують процес бродіння і вплинуть на смак готового продукту.

Який помел найкращий

Для засолювання капусти найкраще використовувати сіль великого або середнього помелу. Така фракція повільніше розчиняється, що сприяє рівномірному розподілу по всій масі капусти.

Які пропорції правильні

На 1 кг капусти потрібно додавати 30 грамів солі. Якщо додати менше, капуста може запліснявіти через недостатню кількість солі, яка виконує роль природного консерванту, а якщо буде більше - капуста не буде хрумкою та на смак стане пересоленою.

На загальну масу суміші для соління може впливати вага інших інгредієнтів, таких як морква чи журавлина. Тому це також треба враховувати при додаванні солі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви не маєте часу чекати, залишаємо вам найпростіший і швидкий рецепт квашеної капусти. Це ідеальна закуска, яка готується просто у пакеті.