Крутий рецепт чипсів, які готуються за 10 хвилин і з одного інгредієнта: впорається навіть дитина

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Главред / Дуже простий рецепт чипсів

Швидкий рецепт сирних чипсів

Ми ділились рецептом простих лінивих біляшів. На закуску за наступним рецептом ви потратите ще менше часу - така вона проста. 

Самі чипси готуються всього з одного інгредієнту. Для того, щоб повною мірою насолодитись ними, пропонуємо приготувати смачний соус. Рецептом поділились на порталі “Главред”. Чипси виходять хрусткими, ароматними, а завдяки соусу зі сметани та спецій - ще й пікантними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Сир твердий

Для соусу:

  • Сметана (15-20% жирності)

  • Сіль

  • Паприка (мелена) 

  • Сухий часник 

Спосіб приготування:

  1. Наріжте сир на тонкі скибочки. Товщина скибочок не повинна бути більшою за 3-4 мм, інакше чипси не зможуть добре пропектися.

  2. Застеліть деко пергаментним папером. Викладіть скибочки сиру на деко, не роблячи їх занадто щільно.

  3. Посипте сир кунжутом або італійськими травами. Це не обов'язково, але додасть чипсам додаткового аромату.

  4. Розігрійте духовку до 200°C. Випікайте сирні чипси протягом 10-12 хвилин. Час випікання може трохи відрізнятися залежно від вашої духовки, тому важливо стежити за чипсами, щоб вони не згоріли.

  5. Поки чипси випікаються, приготуйте соус. Змішайте сметану, сіль, паприку та сухий часник (за бажанням) в невеликій мисці.

  6. Готові сирні чипси дістаньте з духовки і дайте їм трохи охолонути. Подавайте чипси з соусом. Сирні чипси можна використовувати як закуску до пива, вина або інших напоїв.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Їх також можна використовувати як інгредієнт для салатів, сендвічів або бургерів. Зберігайте сирні чипси в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 3 днів. Також ми ділились рецептом смачної закуски з крабових паличок.