Розкішна страва зі звичайної картоплі: як приготувати смачні німецькі галушки (РЕЦЕПТ)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

SHUBA / Смачні галушки з картоплі

Вдалий гарнір до будь-якого м'яса

Ми ділились рецептом простої і смачної запіканки з картоплі. Тепер розповідаємо, як із цього овоча приготувати апетитні німецькі галушки.

Цей рецепт стане справжньою знахідкою для любителів домашньої кухні. Ніжні, повітряні та неймовірно смачні, вони чудово доповнять будь-яку м'ясну страву. Рецептом поділились на порталі “Сьогодні”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 1200 г крохмалистої картоплі;

  • 2 сирі яєчні жовтки;

  • 20 г вершкового масла;

  • 50-100 г картопляного крохмалю;

  • дрібка меленого мускатного горіха;

  • сіль - до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте картоплю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Варіть в мундирі 15-20 хвилин до готовності. Слідкуйте, щоб картопля не тріснула та не розвалилася.

  2. Злийте воду з картоплі, накрийте каструлю рушником і залиште на 10 хвилин. Очистіть картоплю від шкірки. 

  3. Пропустіть гарячу картоплю через прес або дрібно натріть на тертці. Додайте до картопляної маси яєчні жовтки та швидко перемішайте.

  4. Поступово введіть 50 г крохмалю, постійно перемішуючи. Якщо тісто вийшло занадто рідким, додайте ще трохи крохмалю.

  5. Розтопіть вершкове масло на повільному вогні, трохи остудіть. Додайте до картопляної маси сіль, мускатний горіх та остигле вершкове масло. 

  6. Добре вимішайте до однорідності. Розділіть картопляне тісто на дві рівні частини. З кожної частини сформуйте 12 однакових кльоцок.

  7. У великій каструлі закип'ятіть воду, посоліть. Опускайте галушки в киплячу воду невеликими порціями, щоб вони не злипалися. 

  8. Варіть галушки протягом 10-15 хвилин, доки вони не спливуть на поверхню. Після цього варіть ще 5 хвилин і вийміть шумівкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Подавайте галушки гарячими як гарнір до м'ясних страв. За бажанням можна полити їх розтопленим вершковим маслом, посипати зеленню або тертим сиром. Також ми ділились рецептом апетитної запіканки з кабачка.