Картопля фрі, краща, ніж в кафе: ви приготуєте її за кілька хвилин (РЕЦЕПТ)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

УНІАН / Рецепт смачної картоплі фрі

Смачна картопелька в домашніх умовах

Ми ділились рецептом апетитних літніх дерунів. Тепер розповідаємо, як можна дуже просто і швидко приготувати улюблену закуску кафе та барів - картоплю фрі.

Готується вона просто і швидко, ще й не потребує жодних складних навичок. Рецептом поділились на порталі “Коліжанка”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 4 середні картоплини

  • сіль до смаку

  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промиємо картоплю під холодною водою, очистимо від шкірки. Наріжемо її на акуратні брусочки однакового розміру.

  2. Помістимо нарізану картоплю в миску з холодною водою на 10 хвилин. Це допоможе видалити зайвий крохмаль і зробити картоплю фрі хрусткою.

  3. Дістанемо картоплю з води, ретельно просушимо її паперовими рушниками. Розігріємо олію на сковороді на середньому вогні. Опустимо картоплю в киплячу олію і смажитимемо протягом 5-7 хвилин, поки шматочки не стануть рум'яними.

  4. За допомогою шумівки виймемо картоплю з олії та викладемо на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру. Знову зануримо картоплю в киплячу олію і смажитимемо ще 3 хвилини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знову викладемо картоплю на паперові серветки, щоб остаточно ввібрати зайву олію. Після цього її можна подавати з улюбленими соусами. Також ми розповідали, як приготувати особливо апетитний шашлик із курки.