Ароматне малинове вино домашнього виробництва: простий рецепт для справжніх гурманів

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

SHUBA / П'янкий та аромтаний напій

Малиновий напій виходить надзвичайно смачним

Ми розповідали, як приготувати “п’яний кавун” для вечірки. Тепер ділимось рецептом ще одного алкогольного напою, який варто приготувати влітку - малинового вина.

Це не просто напій, це справжній шедевр домашнього виноробства. Його ніжний аромат і солодкий смак з легкою кислинкою здатні підкорити будь-якого. А приготувати його набагато простіше, ніж може здатися. Як це зробити, розповіли на smachnonews.24.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Свіжа малина - 2 кг

  • Цукор - 700 г

  • Вода - 2 л

Спосіб приготування:

  1. Переберіть малину, видаліть гілочки та листочки. Важливо: малину не мити, щоб зберегти природні дріжджі.

  2. Перетріть малину дерев'яною товкачкою до однорідної маси. Змішайте цукор з водою і варіть на середньому вогні до повного розчинення цукру. Остудіть сироп.

  3. Перекладіть малинове пюре в скляну банку або іншу чисту ємність. Залийте остиглим цукровим сиропом.

  4. Закрийте ємність водяним затвором або гумовою рукавичкою з невеликою дірочкою. Поставте в тепле місце (18-25°C) на 2-3 тижні.

  5. Після закінчення бродіння акуратно злийте вино з осаду за допомогою сифона або шланга. Перелийте вино в чисту пляшку, щільно закрийте і поставте в прохолодне місце на 1-2 тижні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підтримуйте оптимальну температуру бродіння - і у вас все вийде. Також ми ділились рецептом особливо ароматної вишневої наливки.