Найпростіша страва на щодень і до святкового столу: як приготувати картоплю смачно і без питань! (РЕЦЕПТ)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Ну дуже апетитна страва з картоплі

Апетитні язички з картоплі

Ми розповідали, як готувати з картоплі пататник. Однак, якщо вам не хочеться возитись з пирогом, зверніть увагу на наступний рецепт - він надзвичайно простий, ще й готується швидко.

Ця проста, але неймовірно смачна закуска ідеально підійде як для сімейної вечері, так і для святкового столу.Рецептом поділились на порталі “Школа Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 4 великі картоплини (або більше, якщо вони дрібні)

  • сіль (звичайна або морська)

  • перець чорний мелений

  • кріп сушений

  • часник сушений

  • олія для змащування деко

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно миємо, чистимо і нарізаємо кружечками товщиною близько 0,5 см. Потім обсушуємо картоплю паперовими рушниками, щоб вона була сухою.

  2. Деко застилаємо пергаментом для випічки і злегка змащуємо олією. Викладаємо шар картоплі (дуже важливо - в один шар), злегка солимо і посипаємо улюбленими спеціями: чорним перцем, сушеним кропом і часником.

  3. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо в неї деко з картоплею. Випікаємо протягом 15 хвилин. 

  4. Потім акуратно перевертаємо картопляні кружечки і випікаємо ще 10 хвилин до золотистої скоринки. Готові картопляні язички подаємо гарячими, як самостійну страву або як гарнір до м'яса, риби чи овочів. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Смачно подавати їх з різними соусами, сметаною або часниковим соусом. Також ми розповідали, як приготувати гору хрустких кабачків без жодної краплі олії.