Цей соковитий перчик будете їсти всю зиму: яскрава апетитна закуска, яку треба готувати вже, поки перець дешевий (РЕЦЕПТ)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

1000.menu / Апетитна яскрава закуска

Маринований перець з часником

Домашня консервація зараз в своїй найбільш активній фазі. Ми ділились рецептом апетитного кетчупу на зиму. Тепер розповімо, як особливо смачно закрити солодкий перець.

Ароматний маринований перець з часником – ідеальна закуска на зиму! Цей рецепт точно стане вашим фаворитом, адже такий перець зникає з банок миттєво. Рецептом поділились на prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 6 кг солодкого перцю (будь-якого кольору)

  • 2 склянки цукру

  • 2 склянки рослинної олії

  • 1 склянка оцту 9%

  • 2 столові ложки солі з гіркою

  • 6 головок часнику

Спосіб приготування: 

  1. Перець помити, видалити плодоніжки і насіння. Нарізати на 6-8 частин.

  2. У великій каструлі змішати перець, цукор, олію, оцет, сіль і подрібнений часник. Ретельно перемішати, щоб кожен шматочок перцю був покритий маринадом. 

  3. Залишити маринуватися при кімнатній температурі протягом ночі (але не більше). Розкласти маринований перець по стерилізованих півлітрових банках.

  4. Налити в каструлю воду, поставити банки з перцем і стерилізувати протягом 15 хвилин з моменту закипання води. Щільно закрутити банки кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою до повного охолодження.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Така закуска виходить яскравою, смачною та особливо соковитою. Також ми розповідали, як закрити на зиму ікру з баклажанів.