Рецепт з німецьких ресторанів: печінка по-берлінськи, смак просто фантастичний! (РЕЦЕПТ)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Рецепт особливо апетитної печінки. Фото: Вікна

Апетитна печінка з яблуками

Печінка - це смачний і недорогий продукт. Однак її ще треба вміти готувати. Ми розповідали, як зробити її ніжною та смачною. Тепер ділимось вдалим рецептом, прямо з німецьких ресторанів. 

Німці готують печінку особливо смачно - з цибулею та яблуками. Є чимало рецептів печінки по-берлінськи, На порталі “Одна хвилина” поділились одним із них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки

  • 2 великі цибулини

  • 2 середні яблука (краще кисло-солодкі)

  • 50 г вершкового масла

  • 100 мл  білого вина (для особливого німецького шарму)

  • Сіль та чорний перець до свого смаку

  • Пучок свіжої петрушки для прикраси

Спосіб приготування

  1. Курячу печінку промийте під холодною водою та обсушіть її паперовими рушниками. Зачистіть від плівок, наріжте на середні шматочки.

  2. Приправте сіллю та перцем до смаку. Половину вершкового масла з рецепту розтопіть на великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте печінку до золотистої скоринки з обох боків - на це піде приблизно по 3-4 хвилини з кожної сторони. 

  3. Не смажте до готовності, лише до скоринки зовні. Викладіть обсмажену печінку на тарілку і накрийте фольгою, щоб зберегти тепло.

  4. Цибулю нарізаємо тоненько, півкільцями, а яблука — скибочками. Цибулю перекладаємо в ту ж сковороду, де смажили печінку, додаємо решту вершкового масла та обсмажуємо до м’якості й карамельного кольору. Після цього додаємо яблука та готуємо ще кілька хвилин до їх м’якості.

  5. Вино наливаємо у сковороду, перемішуємо та випаровуємо до половини. Повертаємо печінку, перемішуємо та тушкуємо до готовності печінки. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Страва подається гарячою, з будь-яким улюбленим гарніром. Також ми розповідали, як приготувати печінку у банці.