Серіали вересня. Злодій Пінгвін, супергеройка-відьма Агата та ЦРУшник на пенсії

Кіно та серіали

Олександр Панченко

Кінооглядач

Найочікуваніші серіали вересня 2024. Колаж Хочу!

Розповідаємо, що будемо дивитися цього вересня

У перший місяць осені побачимо довгоочікуваний четвертий сезон "Повільних коней" з Гері Олдменом, не менш чудового Джеффа Бріджеса у другому сезоні "Старого", а також ще одного загального улюбленця - Коліна Фаррела, в ролі "Бетменівського" Пінгвіна.

"Вчитель англійської", FX

Кадр із серіалу “Вчитель англійської". Фото: whatsondisneyplus.com

2 вересня. Сезон 1

Трагікомічні історії про школу та шкільних вчителів – це завжди кумедно, навіть якщо врахувати, що подібних серіалів чи художніх фільмів вже існує незліченна кількість. Але цього разу за справу взявся популярний американський комік Браян Джордан Альварес – він не лише виконав головну роль вчителя англійської в місті Остін, штат Техас, а й виступив як продюсер і сценарист.

Словом, класика жанру. Молодий і здібний вчитель Еван Маркес відкриває для себе той факт, що працювати викладачем англійської мови – це не просто перевіряти зошити з домашніми завданнями.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Повільні коні", Apple TV+

Кадр із серіалу “Повільні коні". Фото: kinowar.com

4 вересня. Сезон 4

“Повільні коні”, один із найкращих серіалів про розвідку та шпигунів, повертається – вже у четвертому сезоні. Ні, персонажі серіалу – зовсім не супергерої та далеко не Джеймси Бонди. Місце їх проживання, їхній «шпигунський офіс» - це контора «Слау-хаус», куди потрапляють невдахи, що проштрафилися. Але й для них знаходиться робота…

Головна зірка серіалу – чудовий Гері Олдмен. Він особливо привабливий у ролі саркастичного, лінивого і вкрай неохайного любителя випити, начальника на ім'я Джексон Лемб. Ще восени 2022 року Олдмен оголосив про те, що завершить свою кар'єру після того, як в історії про “Слау-хаус” буде поставлено крапку. Що ж, лишається сподіватися, що серіал продовжать ще мінімум на десяток сезонів.

"Моя геніальна подруга", HBO

Кадр із серіалу “Моя геніальна подруга". Фото: HBO

9 вересня. Сезон 4

Цей італійський серіал знято на основі книги найвідомішої письменниці Італії нашого часу – Елени Ферранте. Книга з циклу "Неаполітанський квартет" так і називалася - "Моя геніальна подруга" і це приголомшлива історія про таку непросту річ, як справжня жіноча дружба.

Колись, ще у п'ятдесятих роках минулого століття, у не найблагополучнішому районі Неаполя познайомилися та потоваришували дві дівчинки – Елена та Раффаелла. Юні італійки жили по сусідству, ходили в ту саму школу – і разом дорослішали. Їх пов'язувала міцна дружба, але, як і у будь-яких справжніх відносинах, не все завжди було сонячно і гладко.

"Емілі в Парижі", Netflix

Кадр із серіалу “Емілі в Парижі". Фото: Netflix

12 вересня. Сезон 4

У Франції дещо недолюблюють цей серіал – тамтешня аудиторія вважає, що французи та їхня країна показані в “Емілі…” надто стереотипно. Натомість у серіалу вистачає шанувальників у всьому іншому світі – і неважко зрозуміти, чому.

Історія починається з приїзду до столиці Франції тієї самої Емілі (Лілі Коллінз) – амбітної дівчини з Чикаго, якій незабаром виповниться тридцять. У Парижі Емілі займатиметься маркетингом у фірмі – просуватиме клієнтам предмети розкоші «на американський зразок». Звичайно ж, серіал знімався в Парижі, і дивитися його можна як мінімум через чудові види центру міста – і передмістя Парижа.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Старий", FX

Кадр із серіалу “Старий”. Фото: FX

12 вересня. Сезон 2

Чудовий Джефф Бріджес повертається - так, його роль у "Старому" більше нагадує бідолашного персонажа з "Залізної хватки" братів Коенів або такого ж знакового героя, зіграного Бріджесом, як запійний кантрі-співак Отіс Блейк з фільму "Божевільне серце". Але! Ви ж пам'ятаєте, що в героях, зіграних Джеффом Бріджесом, завжди присутня неймовірна кількість теплоти і людяності (пам'ятаєте "Великого Лебовскі"?) - як би низько вони не падали в очах пересічного глядача.

Отже, нагадаємо, що герой Бріджеса, колишній агент ЦРУ Ден Чейс, тепер – заслужений пенсіонер. Як і кожному агенту на відпочинку, одного разу Чейсу доводиться розбиратися з власними помилками.

“Це все Агата”, Disney+

Кадр із серіалу “Це все Агата”. Фото: Disney+

18 вересня. Сезон 1

Готуйтеся, ще одна марвелівська супергероїня, цього разу Агата Харкнесс, стане головним персонажем нового серіалу, що описує буття в цьому кіновсесвіті- того, що встиг стати невід'ємною частиною дозвілля більшої частини населення нашої планети.

Нагадаємо, хто така Агата. А вона – могутня відьма. Вона свого часу була жителькою невідомого географії і взагалі науці міста Нью-Салем, притулку відьом, що начебто перебуває у штаті Колорадо. Роль Агати знову виконує Кетрін Хан – згадайте серіал 2021-го року “Ванда/Віжн”. Що ж, у новому серіалі на Агату чекають великі випробування – вона виявляється позбавлена ​​своєї чаклунської сили, і тепер змушена шукати союзників, здатних прийти на допомогу.

"Пінгвін", HBO

Кадр із серіалу “Пінгвін”. Фото: HBO

19 вересня. Сезон 1

А ось і спін-офф недавнього фільму "Бетмен" - чергового перезапуску легендарної франшизи, знятого Меттом Рівзом і датованого 2022 роком. Тепер творці фокусують увагу на Пінгвіні, знову зіграного всіма улюбленим Коліном Фаррелом – і на тому, як Пінгвін став такою великою у всіх відносинах фігурою у злочинному світі вигаданого міста Готем-сіті (начебто на Східному узбережжі Штатів).

Колін Фаррел не був би собою, якби не поставив за мету розкрити по максимуму свого героя – завдяки акторським зусиллям Коліна, ми повинні будемо зрозуміти, чому Пінгвін є насправді трагічним героєм з розбитим на дрібні уламки серцем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також показували, як змінюються актори завдяки професійному гриму. Більшість із них у реальному житті ви б не впізнали!