Літо закінчиться за календарем: синоптики прогнозують перші заморозки вже зовсім скоро (ПРОГНОЗ ПОГОДИ)

Важливо знати

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Коли закінчиться літо 2024. Фото: freepik.com

Ділимось прогнозом погоди на середину та кінець серпня

Липень став найспекотнішим місяцем 2024 року та встановив одразу кілька температурних рекордів. Серпень за спекою не надто йому поступається. Хоча, за прогнозами синоптиків, буде дивувати нас значними перепадами температури. Про те, коли закінчиться літо й стане прохолодніше, читайте далі в нашому матеріалі!

За прогнозами Українського гідрометцентру, серпень загалом буде теплішим за норму на 2 градуси, а на південному сході — на 2,5 градуса. Середня місячна температура у серпні складе 20-26 градусів тепла, в Карпатах — 17-19 градусів. Це стільки ж, як у липні, а в горах навіть на 1-2 градуси тепліше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кількість опадів у серпні прогнозується в межах 34-77 мм, у Карпатах — до 116 мм. Це менше, ніж у липні, але в межах норми. Однак, враховуючи, що в липні випало значно менше дощів, ніж очікувалося, у серпні їх може бути більше.

А ось кінець місяця "потішить" нас заморозками. Тож, якщо ви чекали на прохолоду — можете тішитись.

Вдень буде жарко, як у липні, але ночі стануть прохолоднішими, повторення екстремальної спеки, як у липні, малоймовірне. Наприкінці серпня можливі заморозки в північних і центральних областях. Вони бувають не щороку, але в кінці місяця можливі. Щодо таких явищ, як сильні грози, зливи, шквали, то в серпні їх мало. На відміну від червня та липня, серпень характеризується більш стійкою і прогнозованою погодою. З часом температура знизиться до комфортної,
розповідає для ТСН заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Коли закінчиться літня погода?

Узагальнені прогнози метеорологічних сайтів показують, що серпень в Україні буде досить контрастним залежно від регіону. У західних областях очікується комфортна температура з частими дощами, на півночі країни — прохолодно і сухо, а в інших регіонах — спекотно і майже без опадів.

А ось літо завершиться за календарем. Вже 1 вересня доведеться діставати теплий одяг. ;)

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також прочитайте наш матеріал про Фази Місяця у серпні. Ми склали для вас повний календар активності супутника і його впливу на людський організм.