Матрац потрібно не лише чистити, а й перевертати: як часто це варто робити

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Матрац на ліжку треба перевертати. Фото: rozetka.

Якісний матрац є запорукою хорошого сну

Людина, яка гарно висипається відчуває себе відпочилою та сповненою сил. Для якісного сну необхідно потурбуватися про відповідні умови, надійний матрац та ортопедичні подушки.

Матрац потребує регулярного очищення від частинок шкіри, волосся, пилу і бруду. Але не усі знають, що окрім чищення, його треба перевертати, щоб не втрачав форму та не провисав, радить meta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб продовжити загальний термін служби вашого матраца, потрібно регулярно пилотяжити його та очищувати від сторонніх запахів. Найкраще робити це харчовою содою. Також скористайтеся текстильними ароматизаторами, щоб додати приємного аромату матрацу.

Як часто перевертати матрац

Перевертання матраца допомагає зменшити провисання і зберегти його форму та підтримку. Рекомендується перевертати матрац кожні півроку-рік, але це залежить від конструкції, адже деякі матраци взагалі не потребують перевертання.

Також концентрованому зносу запобігає обертання матраца. Варто обертати матрац згори донизу (і навпаки) кожні півроку-рік. Робіть це, коли починаєте помічати будь-які здавлювання чи нерівності, щоб запобігти появі відбитків тіла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як почистити матрац за кілька кроків. Це допоможе повернути йому стан нового.