На скільки сантиметрів обрізати моркву після викопування: без цього врожай не буде зберігатись

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Колаж Hochu.ua / Секрети збирання моркви

Тонкощі вдалого зберігання моркви

Збір врожаю - це така ж важлива й відповідальна частина, як і його вирощування. Ми розповідали, що варто покласти у  мішок до картоплі. Тепер ділимось секретами вдалого збору та зберігання моркви.

Найкращий час для збирання моркви – це кінець вересня, коли настає стійка прохолодна погода з температурою близько 4-6 градусів тепла. Саме в цей період морква накопичує максимальну кількість корисних речовин і стає солодшою. Однак, важливо не затягувати зі збором, оскільки перші заморозки можуть пошкодити коренеплоди. Детально розповідаємо разом із “Школою Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно збирати моркву

Збирайте моркву в суху погоду, щоб коренеплоди не були вологими. Викопуйте моркву вилами або лопатою, намагаючись не пошкодити коренеплоди.

Відразу після викопування обріжте бадилля на відстані 1-2 см від головки. Розкладіть моркву на рівній поверхні в провітрюваному місці для просушування.

Як зберігати моркву

Ідеальна температура для зберігання моркви – 0-2 градуси тепла. Підтримуйте високу вологість, щоб коренеплоди не пересихали.

Найкраще місце для зберігання моркви – це підвал або льох. Розкладіть моркву в ящики, пересипаючи шари піском або торфом. Можна використовувати мішки з натуральних матеріалів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете зберегти свіжу моркву до наступного врожаю. Також ми розповідали, що не варто зберігати поруч із цибулею.