Нагар і жир зникнуть без сліду: як відмити сковорідку до блиску

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Відмити стару сковорідку від нагару. Фото: pogovorim.

З таким способом сковорідка виблискуватиме від чистоти

З часом жир та нагар накопичуються на сковорідці і відмити її стає надзвичайно складно. Багато господинь перепробувавши безліч способів та хімічних засобів просто викидають посуд у сміття та купують нову сковорідку.

Проте існує дивовижний спосіб відмивання нагару навіть зі здавалося б безнадійних сковорідок. Він дозволить повернути речі блиск, чистоту і відмити від багаторічного нагару.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спосіб відмивання сковорідки від нагару

Для цього способу знадобиться трішки зусиль, сіль, оцет і гірчиця. Це надійний спосіб, який дозволить відмити сковорідку з будь-якої сторони. Його перевірили багато господинь, які були вражені результатом.

За допомогою губки чи ганчірки потрібно нанести на забруднену поверхню оцет, а тоді щедро посипати сіллю. Чекаємо 15-20 хвилин, а тоді починаємо терти губкою. Залишаємо ще на 15 хвилин, а потім приступаємо до повторного тертя, поки жир та наліт не зникнуть.

На другому етапі нам знадобиться велика каструля на 10 л, у яку поміститься сковорідка. Наповнюємо її водою, а тоді всипаємо 5 ст.л сухої гірчиці. Доводимо воду до кипіння, вимикаемо та залишаємо на 3 години. Після цього потрібно ретельно промити чистою водою та витерти насухо. Сковорідка стане, як нова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна перетворити звичайну сковорідку, на антипригарну. Так до неї не прилипне жодна крихта їжі.