Найкращий режим прання для чистоти одягу: потрібно обирати лише один, незалежно від речей

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Найкращий режим прання. Фото: newkingstoncleaning.

Одяг буде завжди чистим, якщо обирати правильний режим

Що може бути важкого у пранні? Закинув речі, додав правильну кількість спеціального гелю чи порошку та ввімкнув пралку. Але чомусь часто речі після діставання з машинки мають непривабливий вигляд чи запах.

Сучасні пральні машинки дають людям свободу вибору. Вибору температури, тривалості прання та швидкості віджиму. Експерт з прання Патрік Річардсон розповів на подкасті HuffPost, що треба обирати лише один режим, пише upworthy.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експерт рекомендує завжди надавати перевагу "експрес-циклу", який достатньо довгий, щоб почистити ваш одяг, але досить короткий, щоб не пошкодити речі.

Річардсон аргументує це опираючись на дослідження, яке проводилося під час написання його книги "Любов до прання". Саме воно показало, що навіть найбрудніші речі можна буде очистити в "експрес-циклі", який ще називають "швидке прання" або "30-хвилинне прання". 

Експерт вважає, що експрес-прання є найекологічнішим вибором, адже довші параметри прання лише призводять до більшого зношування, а також споживають більше води та електроенергії.

Усі ці цикли у пральній машині існують, тому що вони існували раніше. У нас не було технології в тканині, в машині, в пральному засобі, як ми маємо зараз, і нам потрібні були ці цикли. У 70-х вам потрібен був цикл “громіздкої постільної білизни” та цикл “санітарії”... це було законною річчю. Вони вам більше не потрібні, але надто багато людей хочуть купити машину, і вони кажуть: “У машини моєї мами “найбіліше”.” Якби я міг створити пральну машину, у неї була б лише одна кнопка — ви Я б просто натиснув, і це була б тепла вода та “експрес” цикл, і все”,
- пояснив Річардсон.

Які речі потрібно пам’ятати використовуючи режим "експрес-циклу"

  • заповнювати машину лише наполовину;

  • використовувати лише половину дозування рідкого засобу, а не порошку;

  • що не з’являвся запах затхлості, потрібно раз на кілька тижнів запускати порожнє прання в гарячому режимі без мийного засобу, а також регулярно очищати ящик для прального засобу та ущільнювач дверцят;

  • не прати кілька раз за день.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися досвідом розумних господинь, які кладуть у машинку незвичні для прання речі. Це допомагає покращити якість прання та посилити дію мийного засобу.