Навіщо мудрі дачники восени розкидають насіння кропу на грядках: цікавий трюк

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Як садити кріп під зиму. Фото: ukrainianwall

Чому варто сіяти кріп восени

Озима посадка культур - це вдале рішення для отримання раннього і багатого врожаю. Ми розповідали, у чому слід замочити озимий часник перед посадкою. Тепер ділимось таємницями багатого врожаю кропу.

Багато городників практикують осінній посів кропу, і це не дарма. Такий нестандартний підхід має кілька вагомих переваг. Розповідаємо про них разом із “На ПЕНСІЇ”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому варто садити кріп восени?

Насіння кропу, пройшовши природну стратифікацію взимку, навесні проростає набагато швидше і дає ранній урожай вітамінної зелені. Також коріння кропу збагачує ґрунт органічними речовинами, покращує його структуру і створює сприятливе середовище для інших рослин.  Фітонциди, що виділяються кропом, створюють захисний бар'єр для інших культур.

А ще навесні у вас буде більше вільного часу, оскільки кріп вже буде рости. Ранній посів забезпечує більш тривалий період вегетації і, відповідно, більший урожай.

Як правильно сіяти кріп восени?

Посіяти кріп слід за 2-3 тижні до настання стійких заморозків. Глибина посіву залежить від типу ґрунту і зазвичай становить 1-2 см. Після того, як посіяли кріп, грядку бажано мульчувати торфом або компостом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Осінній посів кропу – це не тільки простий спосіб отримати ранню зелень, це ще й допоможе поліпшити структуру ґрунту і захистити інші рослини від шкідників і хвороб. Також ми розповідали, що варто посіяти після картоплі.