Навіщо витрачатися, якщо є безкоштовна альтернатива? 4 найкращі плямовивідники, які знайдуться у кожному домі

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Альтернативні засоби плямовивідникам. Фото створене ШІ, Хочу!

Натуральні плямовивідники, які не пошкодять тканину

Зараз на ринку є багато різноманітних засобів, які впораються з будь-якими плямами за лічені хвилини. Але хімічні плямовивідники можуть подразнювати шкіру та бути шкідливими для тканини.

Можна знайти альтернативу агресивним засобам для виведення плям. Вони не принесуть шкоди та завжди знайдуться у будинку, розповідає uyut.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Загальні рекомендації з використання

  • Перед тим, як використати будь-який засіб для видалення плям варто попередньо протестувати його на непомітній ділянці тканини, щоб переконатися, що він не заподіє шкоди речам;

  • не рекомендується брати гарячу воду для обробки плям, оскільки це може призвести до їхньої фіксації, а потім відіпрати буде значно складніше;

  • після використання натурального засобу від плям одяг потрібно промивати у холодній воді.

Чим замінити хімічні засоби для видалення плям

  • Оцет. Надзвичайно ефективний для видалення плям від кави, чаю, вина та ягід. Потрібно у мисці змішати воду і оцет у рівних пропорціях та замочити одяг з плямами на 15-30 хвилин. Далі випрати у холодній воді.

  • Сода. Відмінно видалить плями та бруд з одягу і позбавить неприємних запахів. Чудово впорається з слідами поту і плямами від їжі. Потрібно зробити пасту з води та соди, нанести на пляму та лишити на 10 хвилин. Далі випрати холодною водою.

  • Лимонний сік. Незамінний помічник для плям від трави, іржі, їжі. Видавіть кілька крапель соку безпосередньо на пляму і злегка потріть чистою ганчіркою чи щіткою. Періть у холодній воді.

  • Перекис водню. Замінює хлорний відбілювач. Допомагає впоратися з плямами від фарб, лаків для нігтів, каррі та червоного вина.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували відмінний спосіб, який бездоганно прибере жирні плями. Видалити її буде легко, якщо правильно підібрати засіб.