Не більше, а в самий раз: як зменшити витрати прального порошку

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Зменшення витрат прального порошку. Фото: TanyaRozhnovskaya

Поради, які заощадять кошти на пральний порошок

Якісний пральний порошок коштує досить дорого, адже господині платять передусім не за марку, а відмінне прання. Тому досвідчені любителі економії шукають можливість мінімізувати використання пральних засобів.

Замінити надійний порошок на дешевий аналог не завжди найкраща ідея. У такому випадку постраждає якість прання: плями можуть не відіпратися, може з’явитися неприємний запах від речей і доведеться прати ще раз, що збільшить витрати. Кілька порад для зменшення кількості прального порошку, пропонує facedobra.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дозуйте правильно

Більша кількість засобу не гарантує якісне прання. Надмірна кількість порошку шкідлива для пральної машинки, адже може призвести до появи накипу на елементах техніки. Дотримуйтеся рекомендацій виробника порошку та пральної машини і враховуйте ступінь забруднення білизни та жорсткість води.

Сода

Це відмінний спосіб заощадити пральний порошок. Сода має безліч переваг: пом’якшує воду, виводить складні плями, відбілює та позбавляє неприємного запаху. Додайте 0,5 склянки соди у відсік для основного прання, разом з 0,5 звичайної дози порошку. Це зменшить витрати і покращить якість прання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Замінити пральний порошок, якщо він раптово закінчився, можна підручними засобами. Навіть звичайний крохмаль може стати у пригоді для господинь.