Не буде гнити і довго лежатиме: чому не можна мити буряк перед зберіганням і у чому його найкраще тримати

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Найкращі способи зберегти буряк. Фото: kyiv.znaj.ua/

При правильному зберіганні буряки можуть долежати до весни

Час збору червоних буряків залежить від клімату і регіону. Про готовність плодів свідчить пожовтіння і засихання стебел. Важливо не лише вчасно зібрати овочі, а й підготувати їх до зберігання.

Правильна підготовка забезпечить збереження коренеплодів у доброму стані. Вони не будуть гнити, всихати і цілком долежать до нового врожаю. У чому найкраще зберігати буряки на зиму, розповідає канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Овочі слід вчасно зібрати, обрізати бадилля та ретельно просушити на свіжому повітрі, якщо дозволить погода. Буряк зазвичай сушать прямо на грядці, але не на ґрунті, а підстеляють мішковину. Коренеплоди необхідно розкладати в один шар, залишаючи між ними простір.

Важливо! Городники добре знають, що мити буряки не можна, адже це скоротить термін зберігання і створить умови для поширення грибної інфекції. Потрібно лише зняти землю, але обережно, щоб не пошкодити шкірку.

У чому зберігають буряк

  • Тирса. Шаром тирси засипають овочі, щоб зберегти плоди надовше. Лише тирса має бути злегка вологою.

  • Поліетиленові пакети. Більшість людей обирають для тривалого зберігання саме їх. Обирайте пакети з отворами, щоб перешкодити скупченню конденсату і попередити гниття.

  • Мішки. Найкращий варіант для зберігання. Мішковина має пористу структуру, що дає змогу коренеплодам “дихати”, і не створюється конденсат.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо знати, що найкраще посадити біля буряків. Від цього залежатиме розмір врожаю, тому запам’ятайте собі на наступний городній сезон.