Не допоможуть ні тілу, ні розуму: 5 фітнес-звичок від яких більше шкоди, ніж користі

Фітнес

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Негативні фітнес-звички. Фото: sport.24tv

Фітнес-тренерка пояснила, яких звичок треба уникати

У прагненні мати бездоганне тіло, відмінне самопочуття чи намагаючись схуднути люди можуть вдаватися до різноманітних навантажень чи звичок. Проте, далеко не всі вони можуть бути корисними для людини.

Відома фітнес-тренерка зі схуднення Дженна Ріццо поділилася 5 поширеними звичками, які не приносять користі ні розуму, ні тілу. Слід добре поміркувати, чи все ви правильно робите для себе, пише nypost.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дуже великі навантаження у залі

Не потрібно “пітніти” у залі практично кожного дня. Це швидше призведе до перенавантаження, виснаження та втрати мотивації.

Дослідження, які проводилися у 2021 році показали, що надмірні фізичні навантаження можуть збільшити ризик нерегулярного серцебиття. Крім того, це пов'язано з рабдоміолізом - рідкісним захворюванням, що призводить до сильного руйнування м'язів, а симптомами є набряки, болі у м’язах, втома та слабкість.

Експерти з охорони здоров’я Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі радять планувати дні відпочинку, періодично змінювати інтенсивність і тривалість тренувань, збалансувати харчування, пити воду і якісно висипатися вночі.

Встановлювати правила харчування

Говорити собі: “Мені заборонено це їсти, тому що це погано”, або “Я сьогодні не тренувався”, або “Я можу їсти вуглеводи лише вранці, а не ввечері” - це надзвичайно шкідливо та псує ваші стосунки з їжею на думку Ріццо.

Не може бути універсального плану харчування, так, як і їжа не може бути поганою чи хорошою. Тому потрібно вживати більше зелені, фруктів, овочів, білків, цільні зерна та молочні продукти.

Робити собі “кумира” чи намагатися бути схожим на когось іншого

Зрештою, незалежно від того, наскільки ви можете цінувати чиюсь статуру і говорити, що це ціль тіла, ви не будете виглядати точно так, як вони. Ви можете їсти так само як вони, ви можете тренуватися так само як вони, і ви не будете виглядати так само як вони. Тож викинь це з голови — стань найкращою версією себе,
- радить фітнес-тренерка.

Не можна використовувати сором для мотивації

Не варто соромити себе за те, що з’їли зайве чи пропустили тренування, з часом це може призвести до погіршення ставлення до себе, свого тіла чи харчування. Якщо ви не змогли прийти на тренування, налаштуйте себе, що кожен рух має значення, будь це прибирання вдома чи на подвір’ї.

Нехтувати сном

Дорослі люди мають відпочивати вночі 8-9 повноцінних годин. Має значення графік та якість сну, адже хронічне недосипання пов’язане з ожирінням, високим кров’яним тиском, високим рівнем холестерину та діабетом, депресією та тривогою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, у які міфи про фітнес вірять люди. Тому початківці часто не наважуються розпочинати тренування.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.