Не лийте оцет у маринад: 5 найкращих продуктів, з якими шашлик буде неймовірно смачним

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Gotoshop.ua / Що налити замість шашлику

Кілька вдалих альтернатив для м’яса

Ми ділились вдалим рецептом маринаду для свинини. Тепер розповідаємо, чим можна замінити в приготуванні шашлику такий популярний продукт, як оцет.

Це популярний інгредієнт у маринадах. Однак його можна легко замінити, і смак та текстура страви від цього лише виграють. “Хочу” розповідає про кілька альтернатив, які ви можете використовувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що додати у маринад замість оцту

  • Лимонний сік - це кисла альтернатива оцту, яка додає шашлику свіжий цитрусовий аромат. Використовуйте приблизно 1/4 склянки лимонного соку на 1 кілограм м'яса.

  • Кефір - це маринований кисломолочний продукт, який робить м'ясо м'яким і соковитим. Використовуйте приблизно 1 склянку кефіру на 1 кілограм м'яса.

  • Газована вода допомагає розм'якшити м'ясо, вона проникає у волокна і робить його соковитим. Використовуйте приблизно 200 мл газованої води на 1 кілограм м'яса.

  • Кислі фруктові соки, такі як апельсиновий, гранатовий або ананасовий, можуть використовуватися для маринування м'яса. Використовуйте приблизно 1 склянку фруктового соку на 1 кілограм м'яса.

  • Пиво додає шашлику трохи солодового смаку і робить м'ясо м'яким. Використовуйте приблизно 200 мл пива на 1 кілограм м'яса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не забудьте додати до маринаду інші спеції та трави, щоб надати шашлику унікального смаку. Також ми розповідали, як приготувати особливо апетитний шашлик із курки.