Не садіть це біля малини, інакше ягоди будуть маленькими та несмачними: рослини, які заважають їй жити

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Малині потрібні лише підходящі сусіди. Фото: zaxid.net

Небажані сусіди малини

Навіть за ідеального догляду малина може не давати очікуваного врожаю. Розповідаємо, чому так відбувається. Також ми ділились порадами для вдалого осіннього підживлення цієї культури.

Рослини, які ростуть поруч, можуть як сприяти росту малини, так і заважати їй. Деякі культури виділяють речовини, які пригнічують ріст інших рослин, або ж активно конкурують за воду і поживні речовини. Розповідаємо про це разом із ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найгірші сусіди малини

  • Берези, сливи та хвойні дерева – не найкращі сусіди для малини. Вони мають потужну кореневу систему, яка активно витягує вологу з ґрунту, створюючи для малини несприятливі умови.

  • Полуниця має спільного шкідника з малиною – довгоносика. Тому, висаджуючи їх поруч, ви ризикуєте збільшити кількість шкідників на ділянці.

  • Обліпиха також активно конкурує з малиною за вологу та поживні речовини, що може негативно вплинути на врожайність обох культур.

Перед тим, як висаджувати малину, ретельно сплануйте розташування всіх рослин на ділянці. Хорошими сусідами для малини можуть бути овочі, такі як огірки, помідори або салат.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний вибір сусідів для малини - дуже важливий фактор для гарного врожаю. Також ми розповідали, як може допомогти сода на дачі.