Не тільки часник: що ще посадити на грядках під зиму

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Що ще можна посадити. Фото: ФАКТИ

Що ще можна посадити восени

Осіння посадка овочів – це чудовий спосіб отримати ранній урожай наступного року. Всі знають, як садити озимий часник (до речі, ми розповідали, у чому варто замочити зубчики). Розповідаємо, які ще культури можна так садити.

Рослини, посаджені восени, загартовуються і навесні починають активно рости. Розглянемо докладніше разом із “На ПЕНСІЇ”, що ще, крім часнику, можна посадити у вересні-жовтні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цибуля

Цибулю під зиму садять до початку заморозків у прохолодну погоду. Глибина посадки становить не більше 3 см, щоб уникнути гниття. Попередньо полийте грядки розчином мідного купоросу.

Кріп та петрушка 

Зелень садять після перших заморозків. Глибина посадки - 2 см для кропу і 1 см для петрушки. Сіяти потрібно більше насіння, ніж навесні, оскільки частина може не зійти.

Морква

Її сіють у злегка підмерзлу землю, на глибину 5 сантиметрів. Заздалегідь підготуйте борозенки і вкрийте їх плівкою.

Буряк

Сіють при температурі повітря не нижче -5°C, на 3-4 сантиметрах глибини. Засипте насіння пухким ґрунтом з додаванням піску та компосту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибирайте сорти, стійкі до холодів - і ви зможете ранньою весною насолодитися свіжим врожаєм. Також ми розповідали, що варто посадити після картоплі.