Негайно полийте цим сливу - наступного року вона засипле вас врожаєм

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Чим підживити сливу. Фото: jardineriaon.com

Осіннє добриво для сливи

Осінь - найкращий час для того, щоб подбати про свою сливу і забезпечити їй рясний урожай наступного року. Правильне підживлення допоможе дереву зміцніти і успішно перезимувати. Також ми розповідали, яке добриво восени замінить вам машину гною.

Саме восени дерево активно готується до періоду спокою. Завдяки осінньому підживленню, слива накопичує необхідні поживні речовини, які допоможуть їй витримати зимові морози та почати вегетацію навесні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які добрива використовувати?

Для осіннього підживлення сливи найкраще підходять фосфорні та калійні добрива. Вони зміцнюють кореневу систему, підвищують зимостійкість дерева і сприяють закладці квіткових бруньок.

На 10 літрів води беремо 20 грамів подвійного суперфосфату та 35 грамів сульфату калію. Розчиніть добрива у воді і полийте дерево під корінь.

Після підживлення замульчуйте пристовбурне коло компостом або торфом для збереження вологи та захисту коренів від морозів. Важливо правильно підготувати сливу до зими, адже добре підживлене дерево дає більший і якісніший урожай.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний догляд продовжує життя сливи і забезпечує тривале плодоношення. Також ми розповідали, що потрібно покласти в лунку для часнику.