Нехтують спогадами та зневажають особисті кордони: 4 ознаки того, що батьки вас ображають

Діти

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ознаки нехтування батьками. Фото: teensonly.

Є 4 ознаки, які покажуть, що батьки вас зневажають

З народження дитина потребує близькості, довіри та піклування, які прагне отримати від своїх батьків. Стосунки між дітьми і батьками мають бути спокійними, довірливими і добрими, щоб у майбутньому мати тісний зв’язок.

У деяких сім’ях для батьків головне - встановити свою владу над дитиною. Перевірити чи ваші стосунки з батьками містять цю токсичну рису, допоможуть 4 ознаки, розповідає bestlifeonline.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Батьки нехтують спогадами дитини

Коли дитина росте, мозок розвивається і деякі спогади можуть здатися туманними. Але, якщо ви помічаєте, що батьки переписують деякі аспекти дитинства, які ви чітко пам’ятаєте - це один з сигналів, що батьки нехтують вами.

Коли батьки нехтують спогадами дитини, це може стати формою газового запалу — це переважає їхній досвід і може підірвати довіру. Батьки мають певний обов’язок спробувати побачити минуле з погляду своєї дитини, а не зі своєї власної. Обидві сторони можуть спробувати сказати: “Я пам’ятаю це не так. Мені б хотілося зрозуміти, як ви це пам’ятаєте”,

Заперечують ваші почуття

Якщо батьки нібито розуміють ваші почуття краще за вас, може стати ознакою невдоволення. Найпоширеніший приклад - коли батьки кажуть: “Мені шкода, що ти так почуваєшся”, замість того, щоб взяти на себе відповідальність за свої дії.

Не помічають ваші страхи

Батьки мають захищати дітей від небезпеки. Намагаючись захистити дітей від жорстокої реальності, багато батьків заперечують або відкидають, коли діти висловлюють свої страхи щодо стану світу.

Нехтують особистими кордонами

Кордони є важливими у будь-яких стосунках, але між батьками і дітьми їх важко визнати. Неприємно, коли батьки вважають особисті межі, як особисту образу.

Якщо доросла дитина встановлює межу, тому що їй щось не подобається, важливо визнати це та зробити все можливе, щоб не сприймати це особисто,
- зазначає Джейнс.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Потрібно прислухатися і турбуватися про свою дитину, але уникати надмірної опіки. Лише так можна виховати впевнену у собі людину.