Ніякої хімії: безкоштовне диво-добриво для огірків, з яким врожай будете вибирати відрами

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Що насипати під кущ

Просте та ефективне добриво

Ми розповідали, яке добриво дати помідорам, щоб вони швидше червоніли. Тепер ділимось дуже вдалою ідеєю підживлення для огірків.

Йдеться про звичайну деревну золу. Вона абсолютно органічна, не містить хімії, а ще - нічого не коштує. Як використовувати добриво, розповідаємо разом із “Добрими новинами”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Деревна зола - справжній скарб для будь-якого городника

Зола містить велику кількість корисних речовин, необхідних для росту і розвитку рослин: калій, фосфор, кальцій, магній, а також мікроелементи (бор, цинк, мідь). Також зольний розчин допомагає захистити рослини від грибкових захворювань і шкідників.

А ще зола чудово нейтралізує кислотність ґрунту, що особливо важливо для багатьох культур, у тому числі і для огірків. Також вона сприяє активному росту кореневої системи, утворенню зав'язей і підвищенню врожайності.

Як приготувати зольний розчин?

Візьміть відро теплої, відстояної води. Додайте 1 літр деревної золи. Ретельно перемішайте і залиште настоюватися протягом доби під кришкою. Перед використанням розчин необхідно процідити.

Поливайте огірки під корінь, витрачаючи близько 1 літра розчину на одну рослину. Найкраще підживлювати огірки зольним розчином під час цвітіння і плодоношення. Не поєднуйте зольне підживлення з азотними добривами, оскільки зола нейтралізує дію азоту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуючи деревну золу як добриво, ви не тільки забезпечите свої рослини всіма необхідними поживними речовинами, але й збережете здоров'я ґрунту. Також ми розповідали, чи можна класти яблука у компост.