Ніколи не викидайте лушпиння з картоплі: сміття можна перетворити на добриво для городу

Сад і город
511

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Використання лушпиння з картоплі. Фото: seeds.org.ua/

Відходи картоплі можна використати у господарстві

Нещодавно у кафе з’явилася нова страва. Смажені у фритюрі лушпиння картоплі. Оце справді безвідходне виробництво, адже більшість людей викидають їх у сміття. Раніше ми розповідали, де тримати у квартирі картоплю, щоб не проростала, а зараз поговоримо про використання шкірок поза межами кухні.

Лише городники і дбайливі господині добре знають, як використати картопляне лушпиння на городі. Тому вони ретельно збирають його у пакети. Що можна зробити з такого харчового сміття, розповідає uaportal.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Очищення сталі

Лушпиння напрочуд добре очищує металеві предмети і столові прилади від потьмяніння та розводів. Протріть картопляними залишками метал, а тоді відполіруйте м’якою ганчіркою.

Блиск для скла

Скляні вироби і дзеркала легко відчистити лушпинням картоплі. Таке чищення прибере плями і розводи та додасть неперевершеного блиску.

Натуральне добриво

Закопайте шкірки картоплі у ґрунт. Коли вони почнуть розкладатися, тоді вивільнятимуть необхідні поживні речовини, які збагачують землю та сприяють розвитку рослин.

Від шкідників

Розкладені шкірки біля молодих насаджень допоможуть прогнати та відвадити від рослин деяких шкідників, які не люблять такого запаху.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як перетворити листя, що опало на чудове добриво для городу. Буде подвійна користь: для ґрунту поживне і не потрібно викидати у сміття.