Опали яблука - не викидайте їх у сміття: як використати плоди з користю

Сад і город
890

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Опалі яблука. Фото: Prosto Way

Не поспішайте викидати яблука, які опали, їх можна перетворити на чудове добриво

Цьогоріч яблуневі дерева вгинаються від великої кількості плодів. Багато яблук не витримують і опадають раніше часу. Не поспішайте викидати їх, адже можна зробити сік, висушити, зварити компоти і використати, як відмінне добриво для городу.

Якщо опалі яблука без ознак гнилі, сміливо використовуйте їх для різних смачних ідей. Але гнилі яблука вживати у їжу не варто, адже вони можуть бути джерелом хвороботворних бактерій. Проте це можливість зробити з них добриво, радить prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сухе добриво. Підходить для здорових плодів. Треба подрібнити яблука, перемішати з листям та гноєм та прикопати під ягідні кущі для покращення плодоношення.

Компост з травою. Готується 3 місяці. Для цього способу потрібно створити відповідні умови: висока вологість та забезпечення циркуляції повітря. Все кладеться шарами: спочатку гілки, солома, далі шар падалиці та трави. Робимо кілька таких шарів. Періодично зворушуємо вилами, щоб пришвидшити процес.

Рідке добриво. Заповнюємо місткість яблуками на ⅓ і доливаємо водою та закриваємо кришкою. Лишаємо стояти на сонці на 2 тижні. Один раз в 4 дні рідке добриво треба перемішувати. Розчин потім застосовують в пропорції 1 до 10. Добриво застосовують виключно на нейтральних та слабокислих ґрунтах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що робити з деревом, якщо яблука опадають без видимих причин. Існують способи врятувати врожай.