"Освіжіть" старий ґрунт: у наступному сезоні будете вражені врожаєм

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Омолодження ґрунту. Фото: zelenasadyba.com.ua

Покращити якість ґрунту можна простими способами

Щоб розраховувати на добрий врожай, ґрунт потрібно “освіжити” перед посадкою нових рослин. Це не лише сприятиме врожайності, а й поліпшить його структуру.

Коли на городі постійно садити рослини, дерева чи кущі земля починає втрачати свої властивості. Тому городники радять періодично “омолоджувати” ґрунт перед новим сезоном, розповідає floristics.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як відновити втомлений ґрунт

  • Компост. Навіть для родючого ґрунту внесення компосту має безліч переваг. це забезпечить ґрунт додатковими поживними речовинами та покращить його структуру, а також сприятиме розвитку корисних мікроорганізмів.

  • Омолодження ущільненого ґрунту. Грунт, який ущільнюється та злежується від тривалого використання потрібно омолодити. За добу до перекопування рясно зросіть його водою, видаліть сміття та починайте розпушування поверхні граблями або культиватором. Далі необхідно внести перегній чи торф.

  • Мульчування. Мульча допомагає зберігати вологу, не дає бур’янам проростати і додатково збагачує ґрунт під час розкладання.

  • Шар ґрунту. Нанесіть один шар ґрунту для грядок, щоб відновити родючість і створити найкращі умови для нових рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися порадами досвідчених дачників, як знизити кислотність ґрунту. Щоб рослини добре росли треба провести ефективні процедури з розкислення.