Розвантаження медичної системи: довідки для дітей буде видавати один лікар

Діти

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Українцям спростили правила отримання довідок для садків, школи та інших навчальних закладів. Відтепер не буде довідок різної форми та не потрібно буде ходити по лікарях вузької спеціальності. Раніше ми писали, як дізнатися про зроблені щеплення, а тепер розкажемо, до кого іти за довідкою.

Дискомфорту з отримання довідок більше не буде, розповіли в МОЗ України. Віднині система спрощена і прийнято єдиний порядок медичного огляду для зарахування дитини до закладу освіти, дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За даними МОЗ, відтепер базові обстеження можна буде пройти в сімейного лікаря. Сюди входять: збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірка наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху, постави та плантографії. Усе решта потрібно буде пройти виключно за показаннями.

Після основних обстежень сімейний лікар робить узагальнений висновок про стан здоров’я. Аби отримати довідку, в дитини повинні бути всі необхідні щеплення. Якщо ваша дитина іде в садок чи школу, медичні огляди — обов'язкові. Для вступу в інші освітні заклади — за вимогою самого закладу чи умовами вступу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про дитячі зубні пасти. Лікар стоматолог розповів, як її правильно обрати, і якого кольору має бути штрих на пасті, щоб ніколи її не купувати.

Фото: Pinterest