Ціна за навчання у найкрутіших вишах України — скільки треба мати в гаманці, щоб вистачило?

Діти

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Вартість навчання у найкращих вишах України, фото: uain.press

Для вас — рейтинг найвідоміших вишів та їхні розцінки за навчання

В Україні триває вступна кампанія. Випускники обирають виші, про які мріяли. Проте ціни щороку ростуть, і вартість навчання — також. Раніше ми писали про додатки, які допомагають контролювати витрати, а тепер розкажемо, скільки вартує навчання у найпопулярніших вишах України.

За даними рейтингу “Євроосвіти”, у список найкращих вишів України увійшли навчальні заклади Києва, Харкова, Львову та Сум. Саме ці університети, пише 24tv.ua. Залежно від спеціальності, ціни будуть відрізнятися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

ТОП-5 найкрутіших вишів України:

  • Київський політехнічний інститут імені Сікорського (КПІ)

  • Київський національний університет імені Шевченка

  • Національний університет "Львівська політехніка"

  • Харківський національний університет імені Каразіна та Сумський державний університет

Найдорожчий бакалаврат — у КНУ ім. Шевченка, і найдорожча спеціальність — “Право”, — 66 тисяч гривень. Перший рік навчання на інших факультетах обійдеться приблизно в 50,9 тисячі гривень.

У політехнічному інституті найдорожчі спеціальності — філологічна та юридична. Їхня ціна сягає 49,9 тисячі гривень за рік, або 199,6 тисячі гривень за все навчання.

Що стосується Львівської політехніки, то тут найдорожчий напрямок — комп’ютерний. Ціна — 46,2 тисячі гривень на рік. В університеті імені Каразіна вартість навчання між факультетами не має сильної різниці. Вона складає від 31 до 33 тисяч гривень на рік. У Сумському університеті ціна філологічного напрямку навчання — 40,2 тисячі гривень.

Раніше ми писали про сучасне навчання українських дітей. Вони будуть отримувати знання за допомогою ШІ, VR-технологій, Minecraft і Убер-Школи.