Ваші стосунки треба рятувати: 6 ознак, які кричать про це

Ми та чоловіки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Ні для кого не секрет, що щасливої стосунки вимагають постійної роботи обох партнерів, тож не пропустіть тривожні сигнали, якщо не хочете втратити кохання

Стосунки проходять багато етапів і не всі з них приємні. Бувають періоди, коли кохання треба буквально рятувати. Як не проґавити ці моменти? Ми знаємо відповідь!

Як зрозуміти, що стосунки під загрозою: відповідь знає психологія

Згідно з психологією, існує як мінімум 6 ознак, які вказують на те, що стосунки терміново потрібно налагодити. Про те, що це за ознаки, розповів hackspirit.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Романтика залишилася в минулому

Психологи та експерти зі стосунків одностайні в тому, що романтика — це саме та важлива складова стосунків, що підтримує в них іскру, незалежно від того, як довго пара разом. Але як зберегти романтику, коли життя — постійній стрес? Можна почати з дрібниць — лишайте один одному милі записки, приносьте сніданок в ліжко, приймайте ванну разом…

Ви сприймаєте один одного як належне

Ви перестали цінувати один одного і стосунки сприймаються як щось буденне? Це вірна ознака того, що потрібно змінювати своє ставлення. І це зовсім не означає, що кохання пішло. Просто така людська природа — коли нам комфортно, ми швидко звикаємо і починаємо сприймати партнера як щось належне.

Незбалансована динаміка

Цей пункт — наслідок попереднього. Дуже часто, коли одного партнера сприймають як належне, стосунки набувають незбалансованого характеру і стають буквально односторонніми. На думку психологів, така одностороння взаємодія містить багато невизначеності та зводиться до того, що одна людина виконує більше важкої роботи — емоційно, фізично та розумово.

Подумайте про ваші стосунки, як про автомобіль — якщо лише одна шина витримує всю вагу, вона обов’язково спуститься або зруйнується.

Ви більше не працюєте як одна команда

А ця ознака — логічне продовження односторонньої взаємодії. Пам'ятайте, що стосунки вимагають командної роботи, в якій головне — безкорисливість, готовність до компромісу та довіра.

Якщо вашим стосункам не вистачає цих елементів, швидше за все, їх потрібно налагодити. Для цього потрібно як мінімум сісти та поговорити. Встановіть спільні цілі та з’ясуйте, як ви можете досягти їх разом. 

Невирішені проблеми

У кожних стосунках є свої проблеми. І це нормально. Щобільше, для стосунків навіть краще, якщо партнери сперечаються! Психологу пояснюють це тим, що подібні суперечки свідчать про турботу про вас обох, зміцнюють зв'язок та допомагають партнерам краще дізнатися один одного.

А невирішені проблеми можуть викликати довгострокову образу та спонукають партнерів до імпульсивних рішень. 

Ви менше часу проводите разом

Експерти сходяться на думці, що парам необхідний якісний час разом — інакше як розвиватимуться стосунки? Тож спробуйте більше розмовляти, а не просто сидіти поруч, гортаючи стрічку соцмереж.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 13 речей, які бісять хлопців. Якщо чесно, то деякі з них бісять і дівчат.