Глибоко самотні жінки: 7 моделей поведінки, які видають одиначку

Ми та чоловіки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Бути самотньою можна в натовпі та, навіть, в стосунках

Іноді ми самі не розуміємо, що відчуваємо самотність. Але, хоча всі ми різні, самотні жінки часто поводяться дуже схоже.

Як зрозуміти, що жінка самотня: 7 яскравих ознак

Експерти видання HackSpirit розповіли про вісім витончених моделей поведінки, які притаманні жінкам, що відчувають себе глибоко самотніми в житті. Про них ми й поговоримо цього разу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Самотні жінки надають перевагу усамітненню

Хто не любить трохи побути на самоті? Але є велика різниця між тим, щоб насолоджуватися самотністю і використовувати її як щит від світу.

Надмірна активність в Інтернеті

У сучасну цифрову епоху не дивно, що багато хто з нас проводить багато часу в мережі. Але чи знаєте ви, що надмірна онлайн-активність іноді може бути ознакою глибокої самотності? Дослідження, опубліковане в American Journal of Preventive Medicine, показало, що люди, які проводять більше двох годин на день в соціальних мережах, вдвічі частіше відчувають себе ізольованими, ніж ті, хто проводить півгодини або менше. Така надмірна залежність від віртуальної взаємодії часто означає брак зв'язків у реальному житті, що призводить до відчуття самотності та ізоляції.

Вони ставлять інших вище за себе

Є певна романтика в тому, щоб ставити потреби інших людей вище за свої власні. Однак іноді цей безкорисливий вчинок може бути витонченим криком про потребу у підтримці.

На них легко впливають невеликі невдачі

Підвищена чутливість може бути проявом самотності, яку жінка переживає. Тож якщо ви або хтось із ваших знайомих гостро реагує на незначні невдачі, це може бути ознакою глибинної самотності.

Проблеми зі сном

Дослідження показують, що почуття самотності може спричинити порушення режиму сну. Це схоже на замкнене коло — недосипання посилює відчуття самотності, а самотність, своєю чергою, ускладнює засинання.

Їм важко висловлювати свої почуття

Люди, які глибоко самотні, часто борються з собою, щоб висловити власні почуття. Це не тому, що вони не хочуть ділитися, вони бояться вразливості, яка приходить з відкриттям. Вони бояться засудження, тому віддають перевагу мовчанню.

Втрата інтересу до своєї зовнішності

Коли людина відчуває глибоку самотність, такі речі, як турбота про зовнішній вигляд, можуть здаватися несуттєвими. Вона може цілими днями носити один і той самий одяг або не турбуватися про зачіску чи макіяж. Справа не в лінощах, а в тому, що вона втрачаєте мотивацію до того, щоб добре себе презентувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це лише деякі з тонких ознак того, що жінка може відчувати глибоку самотність. Пам'ятайте, що іноді відчувати себе так — це нормально. Але якщо ці ознаки не зникають, важливо звернутися за допомогою.

Раніше ми розповідали про помилки, які роблять невпевнені в собі жінки. Вони навіть не помічають цього!