Всього одна фраза може врятувати стосунки: психіатр з Гарварду розкрив секрет

Ми та чоловіки

Тамара Черкасова

Журналістка

Фото: ШІ для Хочу!

Ця фраза дасть зрозуміти, хто є причиною суперечок

Коли неминуче настають важкі часи та все здається незрозумілим, всього одна фраза може стати порятунком для стосунків.

Як врятувати стосунки: порада досвідченого психіатра

Про цю чарівну фразу, яка може врятувати майже будь-які стосунки, у подкасті YourTango "Відкриті стосунки: Трансформуємось разом" розповів гарвардський психіатр доктор Френк Андерсон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ми занадто часто звинувачуємо інших. Ми звинувачуємо інших у наших реакціях, емоціях та стражданнях. Однак, це не є нічиєю відповідальністю, окрім нашої власної. Ми відповідальні за власне зцілення і власні почуття. І іноді потрібно сказати: "Проблема в мені, це я". Сказати цю фразу означає визнати, що у вас є недоліки, і що над цими "недосконалостями" потрібно працювати.

Щоб визначити, коли ваші тригери беруть гору над вами, доктор Андерсон пропонує повторювати одну фразу: "Коли це інтенсивно, це моє".

Якщо ви хочете врятувати свої стосунки, ви повинні розуміти власні реакції. Коли люди вступають у суперечки, ситуація легко може швидко загостритися. Ми хочемо мати рацію і хочемо, щоб наші почуття були почуті. Однак, коли такі моменти трапляються, потрібно поставити собі важливі запитання: 

Чому я реагую саме так? Чи потрібно було відповідати спалахом гніву? Чому я відчуваю роздратованість від самого початку? І найголовніше, який спогад або минулий досвід змусив мене так себе почувати?

Ці запитання можуть здатися надто складними. Однак визначення тригерів — це перший крок до порятунку майже будь-яких стосунків.

Якщо ви не розумієте своїх тригерів, вам буде складно працювати з ними. А головне, вам буде складно запобігти тому, щоб ці тригери не зашкодили вашому життю в майбутньому.

Правда полягає в тому, що ви не завжди можете запобігти своїм тригерам - принаймні, без серйозного самоаналізу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Один з найкращих способів навчитися самоаналізу - це звернутися до психотерапевта, але, як зазначає доктор Андерсон, це не єдиний спосіб. Можна практикувати самоаналіз за допомогою технік усвідомленності, таких як медитація, письмо або ведення щоденника.

Раніше ми розповідали про головні причини краху стосунків. На думку психолога, їх небагато, але і не так мало, як нам би хотілося.