Увага до дрібниць: 7 дратівливих звичок, які показують, що ви йому подобаєтеся

Ми та чоловіки

Тамара Черкасова

Журналістка

Фото: ШІ для Хочу!

Спроба помітити тонкі ознаки романтичного інтересу інколи схожа на розшифрування таємної мови

Можливо, ви помічали, що хлопець поруч з вами починає нервово поправляти рукава чи спотикатися на словах. І це навіть мило, але іноді трошки дратує! Але чи є у цих дратівливих звичок таємний сенс?

Як зрозуміти, що подобаєшся чоловіку: непомітні, але важливі ознаки

Ми всі через це проходили — замислювалися, чи означають дрібниці щось більше, надмірно аналізували чиюсь міміку, розмірковували над тим, що означає емодзі, яке використав хлопець. Тут на допомогу прийшли експерти Very Well Mind, які спробували з'ясувати, чи є ці дратівливі звички ознакою того, що ви подобаєтеся чоловіку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для початку слід розібратися, що ж таке ці дратівливі нервові звички.

Нервові звички — це маленькі дії, які люди схильні робити, навіть не усвідомлюючи цього - наприклад, метушитися, уникати зорового контакту або соватися на своєму місці. Це просто природні реакції на відчуття дискомфорту або хвилювання.

Нервувати поруч з людиною, яка вам подобається, абсолютно нормально. Відчуття романтичного інтересу до когось може викликати тривогу - ви не знаєте, чи відповідають вам взаємністю, і ви зосереджені на тому, щоб справити гарне перше враження, що може нервувати, 
— каже колишня психіаторка Ханна Оуенс. 

Нервові звички в романтичних стосунках можуть відрізнятися від загальної тривожності тим, що вони часто зосереджені на зовнішності, каже Сабріна Романофф, докторка психологічних наук та клінічна психологиня. Наприклад, люди можуть нервово поправляти свій одяг або пригладжувати волосся. 

Але справа не лише у зовнішньому вигляді - людина, якій ви подобаєтеся, може заїкатися або хвилюватися. 

Фізичний потяг, хімія та нерви від перебування поруч із коханою людиною можуть сповільнити швидкість обробки інформації та погіршити навички розв'язання проблем та аналітичного мислення, 
— пояснює вона. 

Отже, коли нас хтось приваблює, ми хвилюємося: передумуємо, контролюємо себе і часто фільтруємо свої дії та слова, щоб переконатися, що ми показуємо найкращу версію себе. Така поведінка часто проявляється як нервові звички.

Ось 7 найпоширеніших з них:

  1. Совання предметами або одягом: поправляння свого вбрання або гра з чимось поруч може бути способом спрямувати нервову енергію.

  2. Торкання обличчя або волосся: можливо, людина підсвідомо намагається переконатися, що вона добре виглядає.

  3. Почервоніння або пітливість: класичні ознаки того, що емоції зашкалюють.

  4. Заїкання або спотикання на словах: коли нерви беруть гору, слова можуть виходити не так гладко, як хотілося б.

  5. Нервовий сміх: навіть коли немає нічого особливо смішного, сміх може бути способом розрядити напругу.

  6. Уникати або підтримувати інтенсивний зоровий контакт: залежно від характеру, люди можуть уникати зорового контакту через сором'язливість або ж замикати очі, щоб встановити глибший зв'язок.

  7. Говорити більше або менше, ніж зазвичай: деякі люди стають балакучими, коли хвилюються, тоді як інші можуть уникати зайвих розмов через сором'язливість.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про три кроки до щастя без яких неможливо побудувати міцні стосунки. Головний секрет — робота над собою!