Не втручайтесь в особисте життя! Теми, які батькам краще не чіпати в розмовах з дорослими дітьми

Сімейне життя

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Як правильно спілкуватись з дорослими дітьми. Фото: Depositphotos

Ці прості правила спілкування допоможуть вам не зіпсувати стосунки

Нерідко батьки не відчувають кордонів у спілкуванні зі своїми дітьми. Коли таке стається з малечою та підлітками — це ще нормально. А ось з дорослими дітьми, які вже давно розпочали своє власне життя, краще зберігати певні правила у спілкуванні.

Батьки часто втручаються в життя своїх дорослих дітей, а коли ті акуратно (або навіть агресивно) вказують їм на це, вони ображаються і не розуміють: "чому ж так, я ж всім заради нього жертвувала!".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На порталі Ukr.Media радять уникати кількох тем в спілкуванні з дітьми, щоб зберегти здорові відносини. Якщо вам цінні ваші стосунки, то "мотайте на вус".

"Вона тобі не підходить". Або критика партнера

Як в одному старому жарті: "Вибач, мамо, я вже давно на ній одружений, і у нас троє дітей!"… Навіть якщо вибір вашої дитини вам не подобається, краще прийняти його, особливо якщо йдеться про партнера. Найгірше, що може зробити мама — це критикувати вибір сина чи доньки.

Та й чого ви хочете досягти? Щоб син почав разом із вами обговорювати свою дружину? Або зіпсувати їхні стосунки? Будьте вкрай мудрими в розмовах про кохану людину вашої дитини. Адже якщо станеться сильний конфлікт між свекрухою та невісткою, ваш син буде змушений зробити вибір: мати або дружина. І немає гарантії, що він вибере вас.

"Ви що мільйонери?". Або фінанси й витрати

Фінансові питання дуже чутливі. Якщо раніше всі працювали на державу й отримували зарплату за окладом, то тепер усе змінилося. Сучасні діти можуть не ходити на заводи й не працювати "від дзвінка до дзвінка". Навколо є маса медійних осіб, блогерів, майстрів краси, які можуть спати до полудня й при цьому заробляти більше за всіх родичів разом узятих.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Батькам старої формації це складно зрозуміти, але якщо ваш дорослий син не живе за ваш рахунок, дайте йому свободу займатися тим, що приносить задоволення. Критикувати те, на що він витрачає свої гроші, також не варто. Це його життя, і він має право витрачати зароблене на те, що вважає за потрібне.

"Ти мені зовсім не дзвониш". Або звинувачення

Навіть якщо здається, що ваша дитина приділяє вам недостатньо уваги, не варто звинувачувати її. Так-так, ви звикли, що син або донька — це частина вас, але з часом вони починають жити власним життям. Якщо ваша дитина не приходить до вас кілька тижнів, не дзвоніть їй з докорами.

Життя в атмосфері постійних звинувачень не сприятиме гарним стосункам. Якщо у нього немає часу приїхати, це не означає, що він вас не любить. Замість докорів, займіться чимось корисним і, якщо потрібна допомога, просто зателефонуйте йому з конкретним проханням. І будьте готові до його приїзду: зустрічайте його теплом і затишком, адже він завжди залишається улюбленим членом сім'ї, якого ви так чекаєте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про те, як праця з родичами шкодить робочому процесу. Радимо дізнатись, чому потрібно уникати цього будь-якими способами.