Охолоджуємо кімнати, коли немає електрики: 5 дієвих секретів

Лайфхаки

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Як охолодити кімнати в спеку, фото: Freepik

Якщо у вас немає світла, це не означає, що нема способів зменшити температуру в кімнаті

Існує багато дієвих лайфхаків, як зменшити температуру повітря вдома. І це можна зробити навіть тоді, коли немає кондиціонера і вимкнули світло. Раніше ми писали, як швидко охолодити одяг, а тепер розкажемо 5 секретів, які допоможуть освіжити оселю без електроенергії.

Для вас — добірка найлегших лайфхаків, як охолодити помешкання, якщо вимкнули світло, пише bobvila.com. Цими методами користувалися і тоді, коли ще не існувало кондиціонерів. Тому вони перевірені часом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Подушку — в морозилку

Загорніть подушку в пакет і помістіть у морозильну камеру на 10 хвилин. Якщо подушка завелика, підморозьте наволочку. Ефект прохолоди допоможе заснути.

Змочіть простирадла холодною водою

Мокрі простирадла розвісьте на вікна і двері балкона. Вони знизять температуру повітря на 4 — 5 градусів. А ще — стримають гарячий потік повітря.

Охолоджувальні напої

Є напої, які гарно охолоджують. На 1 місці — це грейпфрутовий сік. За ним — апельсиновий, лимонний чи лаймовий. На 4 місці — зелений чай із лимоном та цукром. На 5 місці — ментоловий чай.

Охолоджуємо тіло

Якщо охолодити себе нереально, зробіть це не повністю, а частково. Покладіть на пульсові точки на тілі лід або ганчірку з холодною водою. Ефективно прикладати прохолоду на задній поверхні колін, згині рук, під пахвами чи з боків шиї.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зачиняйте вікна

Близько 30% тепла заходить у кімнату через вікно. Закривайте вікна, аби стримати потік гарячого повітря. А ще — завішуйте їх шторами, ролетами або фольгою.

Раніше ми писали, чим легко і дешево замінити кондиціонер. Для вас — секрет, який допоможе знизити температуру в кімнаті на 5 градусів за 30 хвилин.