Підживлення, яке дозволить мати врожай довгий час: як доглядати за огірками у серпні

Сад і город

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Догляд за огірками в серпні. Фото6 rivne1

Дії, які варто зробити з огірками, щоб насолоджуватися овочами у серпні

Огірки - це такий смачний овоч, що можна вживати його кожного дня. Але потрібно вміти доглядати рослину так, щоб вона овочувала аж до осені.

При правильному догляді культура буде родити до перших заморозків. Що потрібно зробити з огірками у серпні, щоб мати врожай довгий час, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що варто зробити з огірками у серпні

Підгодувати. Найкраще поливати огірки розчином сечовини для збільшення пагонів. Потрібно змішати 1 ст. л засобу з 10 л води і ретельно полити кущі. При прохолодній температурі краще обмежити кількість добрива. Для профілактики грибкових захворювань, важливо підгодовувати огірки суперфосфатом.

Правильно поливати. Після того, як огірки почали цвісти, краще поливати їх теплою водою вранці, а обприскувати листя - ввечері.

Обробка від хвороб. Беремо 900 мілілітрів води, додайте туди 100 мілілітрів молока і чотири краплі йоду та проводимо обробку раз на 7 днів.

Захист від переохолодження. Найкраще робити мульчування, вносити торф, перегній або тирсу, щоб захистити огірки від перегріву та переохолодження.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також важливо не давати огіркам рости надто великими, щоб не ослаблювати рослину. Періодично оглядайте кущі на наявність пожовтілого листя.