Поки є помідори, приготуйте італійський делікатес на вашій кухні: краще, ніж дорогущі в’ялені томати в супермаркеті (ВІДЕО)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Апетитні та ароматні помідорчики. Фото: Лілія Цвіт

Обов’язково спробуйте приготувати вдома

Томатні заготівлі на зиму - це цілий окремий світ. Якщо ви вже готували апетитний соус, а помідори у вас все ще залишились, пропонуємо приготувати в’ялені томати.

Цей італійський делікатес, який так дорого коштує в супермаркетах, можна приготувати вдома. Як це зробити, у своєму відео розповіла кулінарна блогерка Лілія Цвіт. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • помідори - 3 кг

  • сіль - до смаку

  • олія оливкова - 0,5 л (можна брати звичайну соняшникову)

  • італійські трави

  • солодка паприка

  • часник - 4 зуб.

Спосіб приготування:

  1. Обираємо цілі помідори “сливки” без пошкоджень. Миємо, розрізаємо навпіл та видаляємо плодоніжку.

  2. Розкладаємо помідори у сушарці зрізом вгору, солимо на початку. Сушимо помідори у сушарці. Це займе 20 годин.  

  3. В духовці це теж можна зробити. Розкладаємо їх для цього на деку, застеленому пергаментом, також зрізом вгору. Солимо зверху та сушимо при температурі не більше 100 градусів.

  4. З них повинна піти вся волога та м’якість. Якщо не досушити помідори, вони не будуть зберігатися, може з’явитися цвіль. 

  5. Баночки стерилізуємо, вони повинні бути сухими. Наповнюємо сушеними помідорами, пересипаючи кожен шар спеціями.

  6. Олію розігріваємо до гарячого стану. Кладемо туди нарізаний часник, коли він перестане шкварчати, часник викладаємо у банки та заливаємо олією помідори. Закриваємо стерилізованими кришками. 

Такі помідори зберігаються у прохолодному місці. Ця закуска ідеальна для брускет, закусок, салатів тощо. Також ми ділились рецептом розкішної овочевої ікри на зиму.