"Попсова пропаганда": Олег Сенцов "розніс" національний телемарафон та різко висловився про мобілізацію

Новини шоубізнесу

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Сенцов критикує національний марафон. Фото: скриншот Facebook

Відомий режисер пояснив, що не так з мобілізацією в Україні

Олег Сенцов, який нещодавно різко висловився про Колю Сєргу та його минулі зв'язки з росіянами, розкритикував телемарафон "Єдині новини". Що колишній політв’язень кремля думає про цей проєкт? Читайте в нашому матеріалі на Хочу!

Український режисер і військовослужбовець Олег Сенцов у своєму нещодавньому інтерв'ю поділився думками щодо доцільності проведення національного марафону "Єдині новини". За словами колишнього політв’язня кремля, на початку війни він слідкував за марафоном, однак зараз вважає його абсолютною пропагандою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сенцов підкреслив, що хоча є секретна інформація, яку не можна розкривати, і військові таємниці, це не є підставою для ігнорування реальності:

На початку, перший-другий місяці дивився, коли все тільки починалося, коли це дійсно мало сенс. Але потім я бачив шматки й розумів, що пішла навіть не дешева, не спрощена, а така попсова позитивна пропаганда, яка не має жодного стосунку до реальності війни, у якій ми існуємо. Я все розумію — у нас є військові таємниці, які ми не можемо розкривати, є чутлива інформація. Але заплющувати очі на це ми не можемо.

Ба більше Сенцов вважає, що телемарафон "Єдині новини" негативно вплинув на мобілізацію в Україні. На його думку, в результаті цього українське суспільство було "заколисане".

Зараз люди не ловляться військкоматом — це тому, що народ заколисували. У нас суспільство доросле, воно зробило дві революції, воно проживає другий етап війни. Воно багато що зробило, багато що винесло, саме без допомоги держави й борючись із державою. Тому воно заслужило на відверту й чесну розмову, а не ці сюсюкання, як до маленької дитинки: "Зараз усе мине. Зараз усе мине", а їй тим часом продовжують перемелювати ноги в м'ясорубці. Так не працює,
— додав він.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що раніше Олег Сенцов зізнався, що побудило його піти на фронт після 5-річного полону на росії. Відомий український кінорежисер висловився про бажання помститися росіянам.