Посадите часник сюди - і врожай побачите хіба у сусідів: заборонені місця, на яких він ніколи гарно не виросте

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Де не можна садити часник. Колаж: Hochu.ua

Які місця не підходять для часнику

Озимий часник - це найпростіший спосіб отримати гарний врожай у наступному сезоні. Ми розповідали, у чому слід замочити зубчики перед посадкою. Тепер детальніше зупинимось на виборі місця.

Правильний вибір місця для посадки озимого часнику – запорука багатого врожаю великих, соковитих зубчиків. Разом із Ukr.Media розберемося, які грядки категорично не підходять для цієї культури.

Де не можна садити часник

  • Не варто садити часник після цибулі, часнику, картоплі, моркви, буряків та інших коренеплодів. Ці культури виснажують грунт і можуть переносити спільні захворювання. Ідеальними попередниками для часнику будуть бобові (квасоля, горох), огірки, кабачки та зелені культури.

  • Якщо внесли свіжий гній - це вже не для часнику. Свіжий гній може спричинити активне розмноження шкідників і збудників хвороб. Краще використовувати перепрілий компост або золу.

  • Часник віддає перевагу нейтральним грунтам. Якщо грунт кислий, його потрібно вапнувати заздалегідь.

  • Заболочені ділянки також не підходять. Застій води призводить до загнивання зубчиків. Вибирайте для посадки високі, добре дреновані ділянки.

  • Місця в тіні - поганий вибір. Часник – світлолюбна культура. У тіні зубчики будуть дрібними і блідими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обираючи місце для посадки, варто враховувати чимало факторів. Саме це буде запорукою щедрого врожаю. Також ми розповідали, гострим кінцем вгору чи вниз садити тюльпани восени.